Toekomstbestendige organisatie

Wat we zien

Het toekomstbestendig maken en houden van zorg- en welzijnsorganisaties is een actueel thema in Nederland. Door de decentralisaties heeft zorg en welzijn een transitie gehad en is de  transformatie in volle gang. Niet alleen is een gezonde bedrijfsvoering een uitdaging, ook medewerkers en leidinggevenden staan onder druk. Door toenemende complexiteit, krapte van personeel, beperkte budgetten en andere (wettelijke) veranderingen zijn de medewerkers en organisatie aan het overleven in plaats van ontwikkelen.

We zien ook dat de kleine en lokale organisatie wendbaarder zijn en enorm toenemen. Daar is de uitdaging dat zij met weinig mensen wel alle veranderingen moeten kunnen doorvoeren. De complexiteit van afstemmen en overleg is in kleine organisatie veel lager. Het voordeel is dat zij indien nodig met expertise snel groeien.

Wat we bereiken

Deze ontwikkelingen vragen om vernieuwde perspectieven op de toekomstgerichtheid van zorg- en welzijnsorganisaties. Duurzaam bestendigen van de organisatie door huidige personeel te behouden en ontwikkelen, de jonge generatie op te leiden en in te spelen op de ontwikkelingen in het vakgebied en de samenleving. Onze toegevoegde waarde is vanuit deze perspectieven in te zetten op ondernemerschap, ontwikkelen, kwaliteit, innovatie en toekomstgerichtheid. Dit gaat om balans tussen organisatie, mensen en systemen. Lees ook het verhaal van Moriahoeve.

Neem contact op
duurzaamheid-veiligheid-wat-doen-we-advante.png

"Wij zetten in op ondernemerschap, ontwikkelen, kwaliteit, innovatie en toekomstgerichtheid."

Scroll naar boven