Vakbekwaamheid

Wat we zien

In Nederland is het thema vakbekwaamheid volop in beweging. De brandweer zet belangrijke stappen in het borgen en professionaliseren van vakbekwaamheid. Implementatie van branchestandaarden, aantoonbare vakbekwaamheid en meer ruimte voor maatwerk zijn hiervan mooie voorbeelden.  

We zien dat er gezocht wordt naar verdere integratie van vakbekwaam worden en blijven. Daarnaast wordt volop geëxperimenteerd met nieuwe vormen van opleiden en oefenen, door onder andere virtual en augmented reality.

Wat we bereiken

Al deze ontwikkelingen vragen om vernieuwde perspectieven op de vakman/vakvrouw, op het leren en ontwikkelen én op de vakbekwaamheidsorganisatie. Onze toegevoegde waarde is om vanuit deze perspectieven in te zetten op eigenaarschap, kwaliteit, innovatie en toekomstgerichtheid.

Neem contact op
duurzaamheid-veiligheid-wat-doen-we-advante.png

"Wij coachen, begeleiden en ontwikkelen vakbekwaamheidsmedewerkers."

wij-begeleiden-vakbekwaamheid-veiligheid-wat-we-doen-advante.jpg

Concreet helpen we onze klanten bij:

  • Begeleiding op visie en beleidsvorming vakbekwaamheid rekening houdend met de complexiteit van de Veiligheidsregio/brandweer. We kijken vanuit duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap om zo tot toekomstbestendige visie en beleid te komen. We hanteren hierbij een aanpak waardoor visie en beleid door de hele organisatie wordt gedragen.

Het project bij Brandweer Schiphol is hiervan een mooi voorbeeld.

  • Versterken samenwerking vakbekwaamheid en repressie
  • Inhoudelijke expertise over vakbekwaamheid. Met onze kennis van didactiek helpen we klanten de vertaling te maken van landelijke regelgeving naar concrete processen en werkbare resultaten. 
  • Coachen, begeleiden en ontwikkelen van vakbekwaamheidsmedewerkers met onze Advante Academy.
Lees meer over de Advante Academy
Scroll naar boven