Waar werken de beste adviseurs? Een blog over participatie.

Waar werken de beste adviseurs?

Een blog over participatie.

 

Waar werken de beste adviseurs?

Best een relevante vraag als je op zoek bent naar een goede adviseur voor jouw vraagstuk. En kijk, wij van Advante hebben daar natuurlijk wel een mening over. Maar daar gaan we het niet over hebben.

Wat misschien nog wel een relevantere vraag is: in welke omgeving kan je maximaal oefenen in het ontwikkelen van de vaardigheden die je als adviseur moet beheersen om succesvol te zijn? Een antwoord: als je bij een gemeente werkt en je doet ‘iets’ met participatie. En dat doen alle gemeenten. Huh?

Parallellen

Nou, eigenlijk genieten we van alle parallellen die wij zien tussen de medewerkers bij de gemeente en onze eigen rol als organisatieadviseur. Om maar drie praktische voorbeelden te noemen:

Verbinden.

Het is de kunst om een divers palet van mensen bij elkaar te brengen om tot een resultaat te komen in bijvoorbeeld het verduurzamen van een wijk. Hoe doe je dat? Dit is de essentie van participatie. Je wordt succesvol als alle betrokkenen echt meedoen en het je lukt een samenwerking tot stand te brengen vanuit een gedeelde ambitie, ondanks soms tegengestelde belangen.

Onderhouden en vernieuwen.

Je bent relaties aan het opbouwen en onderhouden en tegelijkertijd werk je parallel aan verschillende projecten. Net als een organisatieadviseur moet je balans vinden tussen het onderhouden van relaties, én nieuwe ervaringen op doen, en deze vervolgens weer delen met het netwerk van relaties die je hebt opgebouwd, waardoor je je impact kunt vergroten.

Ruimte maken.

Er is elke dag meer werk te doen dan dat er tijd beschikbaar is. Op de een of ander manier moet je ruimte zien te maken voor de belangrijkste dingen. Dit vraagt veel van je als mens en de focus waarmee je je werk doet. Nee zeggen als dat nodig is. Een handreiking doen als het kan. Op zoek naar samenwerking waar dat mogelijk is. Een halve dag in de week vrij maken om ‘in de wijk’ te werken, gesprekken te voeren en hier opvolging aan te geven. Velen vinden het een goed idee. Slechts een handje vol doet dit echt.

Inzicht

Het inzicht wat ik maar wilde delen is dit: als je – los wat je functie ook is – in staat bent bovengenoemde drie aspecten in de praktijk te brengen, weet ik zeker dat je succesvol zult zijn in ‘participatieve trajecten’. En parallel hieraan: als ik een kennismakingsgesprek voer met een potentiele collega organisatieadviseur? Dan let ik op precies dezelfde aspecten. Zie ik deze drie, dan weet ik – die moeten we hebben :).

Leren

Met onze Advante Academy zijn wij structureel bezig met het verbeteren van onze adviesvaardigheden. Hierin samen optrekken met collega’s van gemeenten is de stap die wij nu aan het zetten zijn. Met veel plezier en wederzijds leergenot! Ik durf wel te zeggen dat wij bijvoorbeeld beter zijn in het onderhouden van relaties. Tegelijkertijd erken ik – bij gemeenten zie ik mooie voorbeelden van verbinden en creëren van gezamenlijke ambities waar ik veel van geleerd heb.

Nog meer van elkaar leren. Dat is onze ambitie als het gaat over participeren in elkaars leerproces. Nieuwsgierig? Neem gerust contact op!

De beste adviseurs?

En ohja, waar werken nou de beste adviseurs? Ehm. Daar waar geleerd wordt van elkaar. Ietwat politiek correct, maarja. Ook dat is wat ik wel geleerd heb van collega adviseurs bij gemeenten.

Bart Riezebos

Organisatieadviseur bij Advante